Hond is bang voor mensen

Als je hond bang is voor mensen, dan is dat vervelend voor zowel jou als voor je hond. Het is dus goed om je hond zijn vertrouwen in mensen (terug) te geven.

De oorzaak voor deze angst kan zijn: een gebrek aan socialisatie of je hond heeft mogelijk een trauma opgelopen.

Positieve ervaringen

Belangrijk wanneer je je hond van zijn angst voor mensen wilt afhelpen, is dat je ervoor zorgt dat hij vanaf nu vooral positieve ervaringen met mensen gaat opdoen. Wanneer je hond leert dat er goede dingen gebeuren wanneer er ‘enge’ mensen in de buurt zijn, dan wordt zijn ervaring met mensen beter en daarmee de angst minder.

Gedrag vanuit angst veranderen

Wanneer je hond zich niet zo goed gedraagt tegen mensen, dan is het goed om ook met dat gedrag aan de slag te gaan. Lees hier hoe je ermee omgaat als je hond gromt naar vreemde mensen.

Zeker bij angst is het belangrijk dat je een positieve trainingsmethode hanteert, zodat je hond niet banger wordt maar juist meer zelfvertrouwen krijgt.

Als je hond zo’n beetje de hele wereld eng vindt, dan is het belangrijk om een bredere aanpak te hanteren. Hierbij ga je ervoor zorgen dat je hond over het algemeen lekkerder in zijn vel zit. Een hond heeft een bepaalde mate van vertrouwen nodig, om nieuwe dingen te kunnen leren.


Meer leren? Vraag gratis deze video aan (duurt circa 30 min) met meer informatie over angst van jouw hond voor vreemde mensen en hoe daar op de juiste manier mee om te gaan:

This entry was posted in . Bookmark the permalink.