Cursus Wandelen zonder trekken in Wassenaar

Wil jij je trekkende hond leren om ontspannen aan de lijn te lopen?

In 1 maand tijd help ik je met de kennis en vaardigheden om je hond te leren niet aan de lijn te trekken. In deze cursus leer je om met je hond ontspannen te wandelen. Voorwaarde om mee te doen aan deze cursus: je hond kan op een aantal meter afstand van andere honden of vreemde mensen goed functioneren. De groep bestaat uit maximaal 4 honden. Elke hond heeft 1 begeleider tijdens deze cursus, zodat we optimaal kunnen werken aan de samenwerking begeleider-hond.

Deze cursus omvat:

De online cursus bevat informatie, video’s en je maakt hiermee zelf een plan voor je training van het wandelen zonder trekken. Uiteindelijk vraagt een goed resultaat ook om eigen inzet tijdens dagelijkse wandelingen en situaties.

De volgende kennis en vaardigheden komen aan bod:

  • Oorzaak van het trekken
  • De opbouw van je training
  • Consequent en duidelijk communiceren
  • Motivatie van je hond
  • Dagelijkse praktijksituaties
  • Lijnvoering
  • Naast lopen / volgen

Data en kosten

15 december: je ontvangt alle informatie om je aan te melden voor de online leeromgeving. De eerste 6 online lessen volg je vanuit huis ter voorbereiding voor de eerste praktijkles de week erna.

De 3-meter lijn ontvang je tijdens de eerste praktijkles.

De praktijklessen vinden plaats op 22 december, 29 december en 5 januari in Wassenaar. Zaterdag 11:30-12:30. Tussendoor oefen je zelf thuis tijdens je wandelingen. Tijdens de praktijklessen is er ook voldoende tijd voor vragen.

De cursus kost in totaal €189,-

Er zijn op dit moment geen nieuwe data voor deze cursus. Je kunt deze cursus wel volgen als privé cursus, neem contact op voor de mogelijkheden.