Judith Fick

Ik ben geboren in de buurt van Deventer en in 2012 verhuisd naar Wassenaar. Zelf heb ik twee herplaatsers en in 2015 heb ik Hondentaak opgericht. Ik richt me vooral op het geven van privé lessen. Daarbij neem ik graag de tijd en vind het prettig als ik met mijn volle aandacht mensen en honden verder kan helpen.

Doel van de trainingen

We trainen op een positieve manier met oog op resultaat voor de lange termijn. Belangrijker dan uitmuntende gehoorzaamheid, vind ik de manier waarop een hond met zijn omgeving omgaat. De juiste interactie met andere honden en mensen is voor mij het allerbelangrijkst. Ik waardeer het als een hond los kan lopen, als hij zelf de juiste beslissingen neemt. Idealiter kan een hond zonder problemen mee met de eigenaar tijdens uitstapjes en in openbare gelegenheden. Een privé training is geschikt voor alle soorten honden, dus ook pups, beginners, herplaatsers, senioren, honden die (ongewenst) gedrag vertonen en honden die niet (goed) met andere honden (of mensen) omgaan.

Achtergrond

In 2013 heb ik zelf een hond uit Spanje geadopteerd, Reza. Doordat ik meer wide leren over haar gedrag en hoe ik dat kon beïnvloeden, ben ik cursussen en opleidingen gaan volgen. Bij zowel O&O (Nederlandse Vereniging voor Instructeurs in Hondenopvoeding en -opleiding) als bij Dogvision Kynologisch opleidingscentrum, ben ik afgestudeerd Kynologisch Instructeur. In 2017 heb ik nog een Spaans hondje geadopteerd, Puk. Ik ben Honden Gedragstherapeut in opleiding bij Dogvision. Naar verwachting rond ik deze 4-jarige HBO opleiding volgend jaar af.

Samenwerken

Als wij gaan samenwerken, vind ik het belangrijk dat we op 1 lijn zitten. Voordat we aan de slag gaan, neem ik de tijd om het verhaal achter jou en jouw hond te weten te komen. Op die manier kan ik je goed adviseren. Ik wil de hond als een totaal plaatje meenemen in de begeleiding en zal dus ook doorverwijzen indien nodig. Ik werk graag met eigenaren die bereid zijn om te investeren in hun hond in tijd, geld en moeite. Die begrip hebben voor het welzijn van hun dier.

Visie

Ik werk met een positieve opvoeding/ training, maar ben ook voorstander van een duidelijke communicatie naar de hond. Hierbij horen ook regels en grenzen. Ik geloof dat een hond alle vrijheid verdient, zolang hij zich goed gedraagt. Het is onze taak om tegemoet te komen aan de behoeften van het dier.

Omdat het inzetten van gedragsveranderingen vaardigheden vereist van de hond én de eigenaar, kan ik je beter helpen als ik langere tijd betrokken wordt bij het proces. Immers, alleen met oefening en herhaling worden nieuwe vaardigheden gewoonten. Nazorg is dus een standaard onderdeel van mijn pakket.

Kan je je vinden in mijn visie, dan maak ik graag kennis met je.