Privé hondentraining is dé manier om snel resultaat te boeken met het trainen van jouw hond. Geen afleiding van anderen en een training volledig afgestemd op jouw behoeften.

Als je op zoek bent naar een empathische trainer die het totaalplaatje bekijkt en denkt in oplossingen, lees dan verder.

Jouw hond is een waar gezinslid, een vriend in huis. Soms loop je gedurende het leven van je hond echter aan tegen situaties die niet makkelijk alleen op te lossen zijn. In dat geval is het slim om tijdig professionele hulp in te schakelen. Dat voorkomt problemen in de toekomst.

Privé hondentraining

Een privé training is een hondentraining die volledig op jou gericht is. 1-op-1, waarbij het ook mogelijk is om gezinsleden te laten deelnemen. Ik ga bij deze trainingen uit van een ethisch verantwoorde ‘positieve’ manier van trainen. Ik houd dus rekening met het welzijn van je hond, maar ook met jou. Geen geschreeuw wat je allemaal fout doet, je kunt een compassie volle begeleiding van mij verwachten. Training is om te leren en daar krijg je de tijd voor. Als dit bij je past, lees dan verder. 

Wat houdt training met mij in?

Doel is om te werken aan de oorzaak, niet enkel aan het gedrag. Op deze wijze creëeren we een échte verandering en voorkomen we dat de

hond een trucje aanleert. Ik leer je zelf je te kijken naar je hond en zijn communicatie te begrijpen. Dit legt een basis voor een goede band met je hond in de toekomst. Als jij leert lezen en schrijven met je hond, zal je met veel situaties goed kunnen omgaan.

Stapsgewijs gaan we als volgt te werk:

In kaart brengen van de situatie, achterhalen van de motivatie van de hond zodat we bij de kern van het probleem komen. Vervolgens maken we een plan voor de aanpak om tot een oplossing te komen. We beginnen bij het begin van de training die nodig is en bouwen dit uit dit tijdens de training sessies die volgen.

Tussentijds oefen je zelf en gebruik je mij als klankbord. Pakt het uit zoals we het bedacht hebben, lukt het om alle oefeningen uit te voeren, ontstaan er nieuwe vragen? Een hond is een levend wezen en jij bent er ook om te leren, de training kan altijd bijgeschaafd worden als dat nodig is.

Locatie

Hondentaak bevindt zich in Wassenaar, tussen Den Haag en Leiden. Wanneer het relevant is voor de training, kom ik bij jou en je hond aan huis. Anders kan de training ook plaatsvinden in Wassenaar, op een openbare locatie. Ik stel een locatie voor die past bij jouw hulpvraag.

Inhoud

De training sessie kan gericht zijn op het veranderen van ongewenst gedrag, zoals:

 • blaffen naar andere honden en/ of mensen
 • prive hondentraining
 • ongewenst gedrag bij visite
 • najagen van fietsers, brommers etc.
 • ander agressief, angstig of opdringerig gedrag
 • een gebrek aan gehoorzaamheid
 • impuls controle / zelfbeheersing
 • niet alleen kunnen zijn
 • wandelen zonder trekken
 • etc

Hoe sneller je actie onderneemt bij ongewenst of problematisch gedrag, des te groter is de kans dat je dit snel en makkelijk kunt oplossen.

Afspraak Training Sessie Gedragsverandering

Laat me weten hoe ik je kan helpen.

Wil je werken aan het gedrag van jouw hond, dan kan je bij mij een afspraak privé hondentraining maken. Dit houdt in:

 • Een korte vragenlijst zodat ik weet hoe jouw situatie eruit ziet
 • Een huisbezoek waarin we jouw hond en situatie verder in detail bespreken incl. training (circa 1,5 uur)
 • Je ontvangt van mij een trainingsplan per email, hier ga je zelf verder mee aan de slag
 • Inclusief evaluatie en nazorg

Kosten € 125,-

Tot 10 kilometer van Wassenaar is kosteloos, daarna reken ik €0,35 per kilometer. Parkeerkosten worden doorberekend.

privé hondentraining