Sociale wandeling regio Wassenaar

De sociale wandelingen zijn geschikt als je:

Reeds bij mij of bij een collega een cursus hebben gevolgd die was gericht op een verbetering van de omgang met andere honden of vreemde mensen. De sociale wandelingen kunnen ook geschikt zijn wanneer je hond lichte verbetering van omgang naar zijn omgeving nodig heeft. 

Reageert jouw hond vrij heftig op andere honden of vreemde mensen en/of heb je een flinke afstand nodig om je hond tot rust te brengen? Dan is privé begeleiding of de cursus Sociale Hond meer iets voor jou.

  • Leren sociale gedragingen naar andere honden of vreemde mensen
  • Oefenen van je lijnvoering of gehoorzaamheid tijdens wandelingen
  • Gedrag van je hond tijdens wandelingen verbeteren

Afhankelijk van je doelstelling en jouw hond, kunnen we deze Sociale Wandelingen als volgt inplannen:

  • aangelijnd in een rustig gebied, optioneel met 1 van mijn honden
  • los in een losloop gebied (alleen als je hond dit aankan, gewend is los te lopen etc)

Tijdens de lessen ligt er een grote nadruk op zelfbeheersing en rust. De focus ligt op een leuke samenwerking met je hond en leren kijken naar zijn gedrag en communicatie. Hoe speel je in op de motivatie van jouw hond en op welke manier kan jij je hond het juiste gedrag aanleren?

Heb je een hond die hyperactief, druk of ongecontroleerd is, dan zullen deze lessen je helpen om meer controle te krijgen over dit gedrag.

Onzekere honden zijn gebaat bij het ontdekken en vertrouwd raken met nieuwe situaties en objecten, hierbij verterkt het jullie band wanneer je hond spannende situaties succesvol overwint. Omdat je hond (uiteindelijk) zelf de juiste keuzes maakt, wordt er een bepaalde mate van zelfstandigheid getraind. Een goede leerschool voor honden die erg aan de eigenaar ‘hangen’.

Je kunt deze Sociale Wandelingen per 3 boeken. Investering is €225,- (inclusief 21% BTW en reiskosten). We hebben circa 1,5 uur de tijd, per afspraak. Regio Wassenaar.

Van wie krijg ik les?

Judith Fick is je instructeur (klik op de naam voor meer informatie over Judith).

Wil je meer informatie of een afspraak maken voor een les? Neem contact op.